Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia -koperkiem otulona

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1-2 sztuki
jajko 1 sztuka
mąka 2 łyzki
przyprawy 1 łyzeczka
koperek 1 łyzka
olej do smażenia 1 łyzka
Kucharek przyprawa do potraw 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia -koperkiem otulona

Kroki postępowania

1
Cukinię myjemy, obieramy ze skóry i kroimy w plastry.
Krok 1 - Cukinia -koperkiem otulona foto
2
Przygotowujemy składniki do panierki: jajko, mąkę, kucharka oraz przyprawę: czubryca zielona.
Krok 2 - Cukinia -koperkiem otulona foto
3
Wszystkie składniki mieszamy i następnie dodajemy posiekany koperek.
Krok 3 - Cukinia -koperkiem otulona foto
4
Plastry cukinii wkładamy do panierki...
Krok 4 - Cukinia -koperkiem otulona foto
5
..i dokładnie rozprowadzamy ją na plastrach.
Krok 5 - Cukinia -koperkiem otulona foto
6
Rozgrzewamy patelnię z olejem i nakładamy na nią plastry cukinii.
Krok 6 - Cukinia -koperkiem otulona foto
7
Cukinie smażymy z 2 stron. Podajemy jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie- np. na kolacje.
Krok 7 - Cukinia -koperkiem otulona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kornelcia 20.05.2014 23:12
idealny dodatek do obiadu
Joannasz3190 20.05.2014 11:01
Super pomysł :)
Krystyna32 20.05.2014 10:57
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak