Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
mięso mielone wieprzowe 400 g
cebula 1 szt
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek
ser żółty

Porada

można do naczynia wlać odrobinę wody lub bulionu

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana

Cukinię (średnią)umyć i przekroić na pół wzdłuż.Usunąć nasiona ,najlepiej wydrążyć łyżką.Mięso mielone doprawić przyprawami ,dodać pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty czosnek.Wyrobić masę mięsną.Ser żółty zetrzeć na grubej tarce.
Do wydrążonych cukini wkładamy po trochu sera żółtego,następnie wykładamy masę mięsną .Tak przygotowane cukinie układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem i wstawiamy do goracego piekarnika na ok 20 min w temp 190st po 20 minutach posypujemy startym serem i pieczemy jeszcze ok 10min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 17.09.2015 20:07
Świetnie sie prezentuje, na pewno wyśmienicie smakuje
Bernadeta1 14.08.2015 19:47
bardzo lubię taką cukinię
Maridka19 14.08.2015 19:10
Ale pysznie się [prezentuje cukinia , pycha ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak