Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukierki pudrowe

5.0
(52)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 1
cukier puder 300 g
sok z cytryny 1 łyżeczka
esencja smakowa miętówka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Cukierki pudrowe

Kroki postępowania

1
Oddzielamy białko od żółtka . Białko delikatnie rozmącamy widelcem .
Krok 1 - Cukierki pudrowe foto
2
Cukier puder przesiewamy do białka .Dodajemy sok z cytryny .
Krok 2 - Cukierki pudrowe foto
3
Całość miksujemy mikserem , aż zrobi się jednolita , gęsta masa plastyczna .
Krok 3 - Cukierki pudrowe foto
4
Masę dzielimy na pół , do jednej polowy dodajemy esencję miętową , mieszamy .
Krok 4 - Cukierki pudrowe foto
5
Z masy formujemy dowolny kształt cukierków . Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny .
Krok 5 - Cukierki pudrowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 15.02.2014 21:16
wspaniały pomysł
Małgorzata9 23.01.2014 20:59
domowe cukierki są najlepsze
paula99926 23.01.2014 20:32
smak dzieciństwa ;)
teresa18 23.01.2014 19:39
Tajne pastylki
martyna94 23.01.2014 18:33
fajny , pomysłowy przepis
Smaczna_B 23.01.2014 17:56
do masy możemy dodawać rózne barwniki
cukiereczek 23.01.2014 17:54
prosty przepis na fajne cukierki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak