Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Crumble wisniowe pod migdałową kruszonką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wiśnie dowolna ilość
masło 100 g
migdały 60 `g
cukier 3/4 szklanki
mąka
słonecznik łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Crumble wisniowe pod migdałową kruszonką

Owoce myjemy i drylujemy. Układamy w czterech kokilkach. Przygotowujemy kruszonkę: Mielimy na mąkę migdały. Dodajemy miękkie masło oraz cukier i mąkę w takiej ilości aby uzyskać konsystencję kruszącego się ciasta. Posypać kruszonką owoce. Dodać nasiona słonecznika. Zapiekać w temperaturze 190 stopni C przez około 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 09.01.2017 19:20
bardzo dziękuję za miłe słowa!
Edith85 08.01.2017 21:26
Na pewno pyszne
ewelinapac 08.01.2017 20:57
Pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak