Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cresti w suszonych pomidorach i oliwkach

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron kolanka 500 g
mięso mielone wołowe 500 g
suszone pomidory z czosnkiem 150 g
oliwki czarne Smak 150 g
cebule 3 szt
przecier pomidorowy 5 łyż
śmietana 18 proc 5 łyż
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0,5 łyż
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cresti w suszonych pomidorach i oliwkach

Kroki postępowania

1
Cebule kroimy na badzo drobną kosteczkę, tak samo postępujemy z oliwkami i suszonymi pomidorami.
Krok 1 - Cresti w suszonych pomidorach i oliwkach foto
2
Makaron gotujemy wg. Przepisu na opakowaniu na lekko osolonej wodzie. Na dużą patelnię jako pierwszą wrzucamy cebulę smażymy aż się zeszkli wtedy dodajemy oliwki i pomidory. Najlepiej na osobnej patelni podsmażamy mięso tak by były delikatne grudki z mielonki. Ja to robiłam w większym naczyniu i było łatwiej.
Krok 2 - Cresti w suszonych pomidorach i oliwkach foto
3
Dopawiamy i przerzucamy do patelni z warzywami, tak samo makaron i delikatnie łączymy. Przecier pomidorowy mieszamy z śmietaną i odrobiną wody dolewamy do całości. Dosłownie minutka na połączenie składników i danie jest gotowe.
Krok 3 - Cresti w suszonych pomidorach i oliwkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.06.2013 09:56
smaczne jedzonko
IwonaDD 10.06.2013 21:24
smacznie wygląda to danie
iwi 10.06.2013 21:02
Zapachniało latem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak