Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Creme brulle

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietanka kremowa 200 ml
wanilia 1 laska
cukier 30 g
żółtko jajek 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Creme brulle

Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni. Śmietanę gotujemy na niewielkim ogniu razem z ziarenkami wanilii i odstawiamy. Żółtka jajek ucieramy z cukrem, a następnie wlewamy ciągle mieszając śmietanę, bardzo cienkim strumieniem. Masę przelać do małych naczynek i ustawić w większym naczyniu żaroodpornym, które zalewamy do połowy wysokości wrzątkiem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy do całkowitego ścięcia kremu ok 45 minut. Po wyjęciu wstawiamy do lodówki na 3 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak