Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z porzeczkową bezą

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
żółtko jajek 5
cukier kryształ 5 łyżek
mąka 5 łyżek
mleko 5 łyżek
roztopione masło 1 łyżka
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
białko 5
cukier kryształ 1 szkl
porzeczki czerwone 1 litr
kisiel wiśniowy 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z porzeczkową bezą

Przygotowujemy ciasto: Ubijamy żółtka na parze z cukrem, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, mleko i masło. Mieszamy na jednolitą masę i wykładamy na natłuszczoną tortownicę o średnicy 26 cm. Podpiekamy ok 15 min w piekarniku w 180 st.
Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy kisiel i delikatnie mieszamy. Porzeczki myjemy, odsączamy i mieszamy z pianą. Wykładamy na ciasto i pieczemy jeszcze ok 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 24.01.2014 20:01
smaczne ciasto
maciek7 29.12.2013 20:49
super ciasto
irenka 29.12.2013 20:30
pyszne ciacho,wygląda ślicznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak