Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z porzeczkową bezą
Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy kisiel i delikatnie mieszamy. Porzeczki myjemy, odsączamy i mieszamy z pianą. Wykładamy na ciasto i pieczemy jeszcze ok 40 min.
Ciasto: | |
żółtko jajek | 5 |
cukier kryształ | 5 łyżek |
mąka | 5 łyżek |
mleko | 5 łyżek |
roztopione masło | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 2 płaskie łyżeczki |
białko | 5 |
cukier kryształ | 1 szkl |
porzeczki czerwone | 1 litr |
kisiel wiśniowy | 1 op |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: