Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z piernikami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajek 5 sztuk
mąki 1,5 szklanki
cukier waniliowy 1 sztuka
proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukru 0,5 szklanki
kremu czekoladowego 1 opakowanie
dżem wiśniowy 1 słoik
olej 3 łyżki
pierniczki 1 w czekoladzie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z piernikami

Jajka wbić do miski i zmiksować z cukrem waniliowym oraz cukrem na puszystą masę.Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej miksować.Pod koniec mieszania dodać olej.Blachę natłuścić i obsypać wiórkami kokosowymi.Przelać ciasto i piec około 25-30 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu ciasto ostudzić.Posmarować dżemem i wyłożyć pierniczki.Krem rozrobić według przepisu na opakowaniu.Rozprowadzić krem na całej powierzchni ciasta i wyrównać.Schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 21.11.2012 16:47
na pewno smaczne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak