Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane z rodzynkami

5.0
(39)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
jajko 6 dużych sztuk
masło lub margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rodzynki około 1,5 szklanki
aromat opcjonalnie
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z rodzynkami

Rodzynki wypłukać i można troszkę namoczyć. Miękkie masło z cukrem utrzeć na puszystą masę, wbić jajka i zmiksować. Dodać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i aromatem. Na koniec wmieszać przygotowane rodzynki. Przełożyć ciasto do przygotowanej dużej blaszki (20x30 cm). Piec około 45 minut w 180 stopniach. Można polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 12.04.2017 16:49
smaczne ciasto
Ola1young 11.04.2017 20:11
pyszne nie tylko do kawy :)
Edita 08.04.2017 22:41
fajny przepis
jan_mag 08.04.2017 16:31
Pysznie wygląda
mysza75 08.04.2017 11:11
pyszne ciasto
Krystyna32 08.04.2017 09:58
bardzo apetyczne
Justi2401 08.04.2017 09:37
Smaczne i proste, takie ciasta lubię najbardziej :)
Krzysztof15 08.04.2017 08:55
pyszne ciacho
MagdalenaIC 08.04.2017 01:01
Pyszne :)
gusia1000 08.04.2017 00:45
Apetycznie wygląda.
IKrakowianka 07.04.2017 18:30
lubię takie wypieki
KORAL 07.04.2017 18:30
Fajnie wyszło :)
dodi 07.04.2017 14:07
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak