Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto piernikowo-kokosowe
Kroki postępowania
Białka ubić na sztywną pianę dodając cukier.
Jajko oraz żółtka utrzeć wraz z cukrem.
białko | 4 szt |
cukier | 3/4 szkl |
wiórki kokosowe | 10 dag |
mąka pszenna | 4 łyżki |
jajko | 1 szt |
żółtko jajek | 4 szt |
cukier | 0,5 szkl |
mąka pszenna | 1,5 szkl |
olej | 0,5 szkl |
powidła śliwkowe | 15 dag |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 łyżka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
DODATKOWO: | |
Ciasto: | Kokosowe |
Ciasto: | (piernikowe) |
kawa | 3 (mielona) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: