Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Marcinek
Wszystkie składniki masy ubijamy na sztywno.
Przekładamy każdy placek masą. Wierzch posypujemy tartą czekoladą. Gotowe ciasto pozostawiamy na 24 godziny aby placki nasiąkły masą.
mąka tortowa | 1 kg |
margaryna | 250 gram |
cukier | 100 gram |
jajko | 3 sztuk |
cukier waniliowy | 1 paczka |
śmietana 18 proc | 250 ml |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
śmietana 18 proc | 1 l |
cukier puder | 1 szklanka |
sok z cytryny | 2 łyżki |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: