Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Malinka
Kroki postępowania
Beza: Białka ubijam z cukrem na sztywno. Wykładam pianę na obydwa ciasta, jedno ciasto z pianą posypuję płatkami migdałowymi.
żółtko jajek | 6 szt. |
cukier | 100 g |
proszek do pieczenia | 1 łyżecz. |
cukier waniliowy | 1 łyżecz. |
mąka pszenna | 200 g |
margaryna | 150 g |
białko | 6 szt. |
cukier | 250 g |
płatki migdałowe | 100 g |
śmietana 30% | 500 g |
cukier puder | 2 łyż. |
śmietan fix | 2 szt. |
maliny świeże | 500 g |
galaretka malinowa | 2 szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: