Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kokosowe z białej fasolki

2.0
(3)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania wilgotne i fajne w smaku.

Składniki:

Na ciasto

fasola biała z puszki 1 sztuka
jajko 2 sztuki
ser twarogowy 100 gramów
cukier brązowy 0.5 szklanki
wiórki kokosowe 60 gramów
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
olej kokosowy 1 łyżeczka

Polewa

czekolada gorzka 0.5 tabliczka
mleko 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kokosowe z białej fasolki

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, keksówkę wykładamy papierem do pieczenia.
Fasolę odsączamy z zalewy i wraz z jajkami miksujemy na gładką masę w blenderze.
Następnie dodajemy twarożek, połowę kokosu, mąkę ziemniaczaną, sodę, cukier, olej kokosowy, sok z cytryny i miksujemy na gładką masę.
Na koniec dodajemy resztę kokosu i mieszamy wszystko razem drewnianą łyżką.
Ciasto przelewamy do formy i pieczemy ok 45 minut do uzyskania suchego patyczka.
Pozostawiamy do wystudzenia.
Czekoladę łamiemy na kawałki i wkładamy do małego garnka, dodajemy mleko, rozpuszczamy na małym ogniu, studzimy. Smarujemy wierzch ciasta polewą i posypujemy kokosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak