Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kawowe w czekoladzie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
jajko 3-4 szt
cukier 1,5 szkl
mąka pszenna 3 szkl
proszek do pieczenia 4 łyżeczki płaskie
kakao 3 łyżki
zaparzona mocna kawa 1 szkl
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kawowe w czekoladzie

Margarynę ucierać, dodając po jednym jajku i po łyżce cukru. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wlać ostudzoną kawę, dokładnie wymieszać. Dodać przesiane kakao i gałkę muszkatołową, wyrobić (ciasto powinno być dość gęste). Formę do babki natłuścić, posypać bułka tartą. Wlać ciasto. Piec godzinę w temp. 180ºC. Ostudzić. Polewę przygotować według przepisu na opakowaniu, polać babkę

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 28.06.2014 09:24
pyszne te słodkości...
V_kuchareczka 27.06.2014 22:29
pyszne ciasto
Renata9 27.06.2014 17:56
pyszne ciacho
everay 27.06.2014 11:29
fajne ciasto do kawki
IlonaAlbertos 27.06.2014 11:21
Smakowite ciacho.
Pietruszka 27.06.2014 11:19
fajne ciacho, uwielbiam kawowe wypieki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak