Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kawowe
Śmietanę ubić z cukrem. Jedną część biszkoptu smarujemy połową kremu, przykrywamy drugą częścią, i wykładamy resztę masy. Wykładamy wierzch bezami i posypujemy wiórkami.
jajko | 6 sztuk |
cukier | 3/4 szklanki |
mąka ziemniaczana | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
kakao | 3 łyżki |
śmietana kremówka | 1 litr |
bezy | 15 sztuk |
wiórki kokosowe | 1 szklanka |
zaparzona mocna kawa | 2 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: