Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z jajkiem i dodatkami
Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i przecinamy na pół.
Robimy rant na około.
Pierś z kurczaka kroimy w plastry dodajemy sól pieprz czosnkowy majeranek i mieszamy.
Na patelni rozgrzać tłuszcz dodać pokrojoną w plastry cebulę chwilę smażyć a następnie dodać kurczaka.
Smażymy wszytko na złoto brązowy kolor.
Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy kilka minut do miękkości.
Kurczaka i brokuły studzimy.
Na ciasto układamy brokuł kurczaka z cebulą paprykę pomidorki przekrojone na pół a na koniec wbijamy jajko.
Wszystko posypujemy solą i kolorowym pieprzem.
Ja jeszcze wszystko skropiłam delikatni olejem rzepakowym z dodatkiem bazyli.
Tak przygotowane ciasto wkładamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika.
Pieczemy około 20-30 minut.
Grzałka góra dół.
Oczywiście kontrolujemy czas pieczenia ponieważ piekarnik piekarnikowi nie jest równy.
SMACZNEGO.