Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto francuskie z gruszkami smażone w głębokim tłuszczu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 45 dkg
gruszki 1/2 kg
cukier waniliowy
cukier 4 łyżki
olej do smażenia 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto francuskie z gruszkami smażone w głębokim tłuszczu

rozwałkowuję ciasto francuskie i kroję w kwadraty. Na każdym kwadracie kładę po kilka plastrów pokrojonej gruszki ( oczywiście bez skórki ) i posypuję cukrem waniliowym. Kwadraty zwijam w koperty i smażę w głębokim tłuszczu około 4 minut. Gotowe ciastka posypuję cukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 10.08.2012 18:51
mniam
sznycel 10.08.2012 14:34
ciasto francuskie trzymam w zamrażalniku i szybko robię deser dla niespodziewanych gości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak