Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto "Fale Dunaju"
Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Do drugiej części dodajemy kakao i 2 łyżki wody. Mieszamy i również wykładamy na blachę, na jasną warstwę ciasta. Na górze dość gęsto układamy owoce. Jak nie mamy świeżych to równie dobrze mogą być owoce np. z kompotu. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach.
Krem: przygotowujemy budyń i czekamy aż przestygnie. W misie miksera ucieramy margarynę z cukrem waniliowym i stopniowo dodajemy do niej przestudzony budyń.
Gdy ciasto ostygnie nakładamy na nie krem.
Polewa: polewę przygotowujemy rozpuszczając w garnku jej składniki. Gdy przestygnie oblewamy nią ciasto.
Chłodzimy kilka godzin w lodówce.
Smacznego!