Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto drozdzowe z rodzynkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdży 0,5 kostki
jajek 4 sztuki
mąki 3 szklanki
mleko 1 szklanka
cukru waniliowego 1 opakowanie
cukru 1 szklanka
rodzynek 1 opakowanie
lukier
czekolada mleczna
olej 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drozdzowe z rodzynkami

Kroki postępowania

1
Mleko lekko podgrzać. Przelać do miski i rozkruszyć drożdze. Wymieszać aż się rozpuszczą. Jajka wybić do oddzielnej miski i zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Przelać do mleka z z drożdzami. Następnie dodać mąkę oraz olej. Wymieszać.
Krok 1 - Ciasto drozdzowe z rodzynkami foto
2
Rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie. Gdy zmiękną odcedzić.
Krok 2 - Ciasto drozdzowe z rodzynkami foto
3
Ciasto przelać do natłuszczonej blachy. Obsypać rodzynkami.
Krok 3 - Ciasto drozdzowe z rodzynkami foto
4
Piec ok 30-40 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu polukrować i obsypać potarkowaną czekoladą.
Krok 4 - Ciasto drozdzowe z rodzynkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

konwalia2502 07.04.2014 14:51
ten przepis jest rewelacyjny. pysznie smakuje .
Kuchenka 04.03.2014 17:03
cudnie wygląda
Bożena6 03.09.2013 20:40
Z rodzynkami...pycha..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak