Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto deserowe z różą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1/2 kg
margaryna 25 dag
cukier 3 szklanki
śmietana 3 łyżki
ocet 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 szt
jajko 1 szt/ do smarowania ciasta
konfitura z płatków róży 1 słoiczek
tłuszcz do formy
wiórki kokosowe do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto deserowe z różą

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Z podanych składników zagnieść szybko kruche ciasto i wstawić do lodówki na pół godziny.
Krok 1 - Ciasto deserowe z różą foto
2
Wysmarować tortownicę tłuszczem, posypać wiórkami kokosowymi. Dno tortownicy i boki wylepić ciastem ( 1/3 ciasta odłożyć).
Krok 2 - Ciasto deserowe z różą foto
3
Nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 minut. Kiedy ciasto się zarumieni wyjąć i posmarować konfiturą różaną.
Krok 3 - Ciasto deserowe z różą foto
4
Resztę ciasta rozwałkować i ułożyć kratkę na cieście.
Krok 4 - Ciasto deserowe z różą foto
5
Następnie posmarować rozmąconym jajkiem. Wstawić ponownie do piekarnika i piec do zrumienienia (około 25 minut).
Krok 5 - Ciasto deserowe z różą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betina#45 17.05.2015 10:27
świetny przepis na ciasto z różanym smakiem ;)
Zdzisław 17.05.2015 00:57
pyszne słodkości do zjedzenia na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak