Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO DELICJA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 5 szt
mąka pszenna 5 łyżek
mąka ziemiaczana 2 łyżki
olej 2 łyżki
aromat cytrynowy kilka kropel
sól szczypta
masa
budyń śmietankowy 2 op
sok malinowy 1 L
masa Biala:
DODATKOWO:
delicje 1 op
galaretka czerwona 2 op
Żelatyna wieprzowa Prymat
kremówka 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO DELICJA

Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodaj cukier i ubijaj, aż się rozpuści, następnie dodaj żółtka, aromat i olej - delikatnie wymieszaj. Dosypuj stopniowo mąkę i mieszaj. Piecz w 180 stopniach C przez 25-30 min. Budyń rozpuśc w 2 szkl. soku, resztę zagotuj, dodaj rozpuszczony budyń i ponownie zagotuj ciągle mieszając. Na ostudzony biszkopt wlej masę i ułóż delicje. Śmietankę ubij i dodac rozpuszczoną żelatynę, wymieszaj i wylej na delicje. odstaw do stężenia. Na koniec rozpuśc galaretki i lekko stężałą wyłóż na wierzch. odstaw do całkowitego stężenia.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Nika 22.05.2013 19:58
delicje palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak