Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z cukinią i nutą kokosu
Kroki postępowania
Przekładamy do tortownicy posmarowanej delikatnie olejem.
czekolada gorzka | 100 g |
białka jaj | 3 sztuki |
jajko | 1 sztuka |
mąka pszenna zwykła | 1,5 szklanki |
mąka pszenna razowa | 1 szklanka |
mleko | 3/4 szklanki |
jogurt naturalny | 4 łyżki |
cukier | 1,5 szklanki |
cukinia | 2 sztuki |
ekstrakt waniliowy | 2 łyżki |
olej rzepakowy | 1/2 szklanki |
wiórki kokosowe | 4 łyżeczki |
kakao | 2 łyżki |
tłuszcz | 130 (kokosowy) |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: