Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto brzoskwiniowe z jeżynami

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
serek homogenizowany 0,5 szklanka (brzoskwiniowy)
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 0,25 szklanka
cukier 0,5 szklanka
jeżyny na wierzch ciasta
margaryna do wysmarowania formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do wysypania formy
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto brzoskwiniowe z jeżynami

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewamy do miski i mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i cukrem.
Krok 1 - Ciasto brzoskwiniowe z jeżynami foto
2
W drugiej misce mieszamy serek, olej i jajko.
Następnie łączymy ze sobą zawartość obu misek na gładką masę.
Krok 2 - Ciasto brzoskwiniowe z jeżynami foto
3
Formę do pieczenia smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą.

Przekładamy do niej ciasto i układamy owoce.
Krok 3 - Ciasto brzoskwiniowe z jeżynami foto
4
Pieczemy w 190' ok. 50 minut lub jak kto woli "do suchego patyczka".
Krok 4 - Ciasto brzoskwiniowe z jeżynami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 12.08.2012 08:04
Musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak