Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka ze skwarkami według rodzinnej receptury

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1000 gram
skwarki 450 gram
jajko 2 sztuki
cukier 350 gram
cukier wanilinowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 opakowanie
śmietana 18-procentowa 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka ze skwarkami według rodzinnej receptury

Skwarki zemleć przy użyciu maszynki do mielenia. Dodać wszystkie składniki i wymieszać. Wyrobić ciasto w misce. Przyczepić do maszynki do mielenia foremkę. Odcinać odpowiednie kawałki. Piec w piekarniku do zarumienienia.
(Można również ciasto rozwałkować, a ciastka powycinać przy użyciu foremek). Po upieczeniu można posypać ciastka cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 20.01.2013 21:00
Domowej recepturze zawsze bardziej ufam niż takiej z gazety:) ciasteczek takich nie jadłam, ale bardzo chętnie spróbuję :)
IwonaKa 29.12.2012 17:54
mama robiła mi takie,smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak