Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciastka z masłem orzechowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło orzechowe 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
masło 50 g
jajko 1 szt
mąka kukurydziana 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
golden syrup 2 łyżki
śmietana 12% 2 łyżki
esencja waniliowa 1 łyżeczka
kropelki czekoladowe 2 łyżki
jagody goji 2 suszone
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ciastka z masłem orzechowym

Masło, masło orzechowe i cukier miksujemy na gładką masę. Ciągle miskując dodajemy esencję waniliową, jajko, śmietanę i golden syrup. Mąki łączymy z sodą, przesiewamy. Ciągle miskując wsypujemy 2/3 mieszanki. Ostatnią część mieszamy ręcznie. Dodajemy jagody goji (wcześniej namoczone i odcedzone) oraz kropelki czekoladowe. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczamy. Pieczemy ok 15-20 min w temp. 170 st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 20.01.2013 21:23
super ciasteczka
Renata22 18.01.2013 00:41
Bardzo pomysłowe;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak