Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka pieguski

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 100 g
mąka 150 g
cukier 1/2 szklanki
białko 1
Soda oczyszczona Prymat 1/2 lyzeczki
sól do smaku
posiekane orzechy 50 g
kropelki czekoladowe 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka pieguski

Miękkie masło ucieramy z cukrem. Dodajemy białko, mąkę, sodę i szczyptę soli. Miksujemy na wolnych obrotach. Następnie dodajemy kropelki czekoladowe i posiekane orzechy. Odrywamy kawałkami ciasto i formujemy kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, Układamy kuleczki z ciasta, zachowując ok. 2 cm odstępy. Wkładamy do piekarnika na 15 minut rozgrzanego do 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 17.12.2014 17:40
polecam wszystkim

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak