Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka kruche

5.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

mąka pszenna typ 450 4 szklanki
masło 400 g
cukier 400 g

Dodatkowo

jajko 1 szt
orzechy włoskie 100 g
wrzątek 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka kruche

4 szklanki mąki zaparzyć szklanką gotującej się wody, rozmieszać dobrze, dodać 400 g posiekanego masła, 400 g miałkiego cukru i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować cienko i wycinać ciastka (dowolny kształt). Ciasteczka układać na blasze wysmarowanej masłem, posmarować je jajkiem i posypać siekanymi orzechami. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 22.01.2015 18:58
Bardzo odpowiada mi ich wygląd ;)
Cynamonka 22.01.2015 15:26
Ciasteczka kruche mają to do siebie, że można je przygotowywać na wieeele sposobów, a zawsze są smaczne :D
Czyki 22.01.2015 14:51
Smacznie wyglądają:)
Monika-twin 22.01.2015 13:18
super ciasto.
IZABELA29 22.01.2015 12:34
apetyczne ciasteczka
Asik32 22.01.2015 11:58
cudnie wykonane!:)
patryska76 22.01.2015 11:37
Piękne zdjęcia! :)
Jadwiga/Jaga85 22.01.2015 11:36
Pyszne ciasteczka!
as28 22.01.2015 11:11
fajne domowe cicha
Futka 22.01.2015 11:02
Cudowne i smaczne ciasteczka :)
cukiereczek 22.01.2015 10:56
domowe ciasteczka są najsmaczniejsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak