Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka ze szprycy

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dkg
cukier puder 10 dkg
cukier waniliowy 1 opakowanie
żółtko jajek 5 sztuk
mąka pszenna 28 dkg
marmolada do ozdobienia

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka ze szprycy

Masło ucieramy do białości z cukrem pudrem i cukrem waniliowym,następnie dodajemy po 1 żółtku i ciągle ucieramy.

Gdy masa jest już dobrze utarta dodajemy po łyżce mąki i ucieramy.Czynność powtarzamy do wyczerpania się mąki.

Gotowe ciasto przekładamy do szprycy z końcówką do ciasteczek i wyciskamy ciasteczka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Do rękawa cukierniczego przekładamy marmoladę i wyciskamy po troszkę na każde ciasteczko.

Pieczemy w 180°C około 20 minut (do czasu aż ciasteczka lekko się zrumienią)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja 03.11.2013 23:59
wyglądają idealnie :)
gosia1988 03.11.2013 20:02
smakowicie wyglądają
eliza135 03.11.2013 20:01
smaczne takie i ładnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak