Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z szarą renetą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
jabłka 2
masło 1 łyżka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z szarą renetą

Kroki postępowania

1
Jabłka obrać, pokroić na ósemki i usunąć gniazda nasienne. Grzbiety ponacinać. Ciasto francuskie rozłożyć, wyciąć krążki szeroką szklanką o średnicy około 8 cm.
Krok 1 - Ciasteczka z szarą renetą foto
2
Ósemki jabłek ułożyć na wyciętych krążkach i złożyć jak pierożki, brzegi lekko zlepić. Wierzch posmarować roztopionym masłem.
Krok 2 - Ciasteczka z szarą renetą foto
3
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 C piętnaście minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Krok 3 - Ciasteczka z szarą renetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 19.02.2014 23:55
cudownie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak