Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka szarlotkowe z cukrem perlistym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 150 gram
jabłka suszone 30 gram
masło 120 gram
żółtko jajek 2 sztuka
śmietana 1 łyżka
cukier puder 2 łyżka
cynamon 0,5 łyżeczka
białko 1 sztuka
cukier perlisty

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka szarlotkowe z cukrem perlistym

Jabłka zmielić w blenderze, mąkę przesiać na stolnicę, dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto, jeśli trzeba to dosypać trochę mąki.

Z ciasta wykrawać ciasteczka, kłaść je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarować je białkiem i posypywać cukrem perlistym.

Piec w 180' aż się lekko zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak