Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka ryżowo-kokosowe

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 g
cukier 1/2 szkl
cukier waniliowy 2 łyżki
jajko 3 szt
kleik ryżowy 240 g
wiórki kokosowe 1/4 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka ryżowo-kokosowe

Kroki postępowania

1
Miękkie masło utrzeć. Wsypać cukier i cukier waniliowy. Utrzeć do białości i dodawać po jednym jajku ( w temperaturze pokojowej). Kolejne po dokładnym roztrzepaniu poprzedniego.
Krok 1 - Ciasteczka ryżowo-kokosowe foto
2
Wsypać kleik ryżowy, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. Dokładnie wszystko zmiksować.
Krok 2 - Ciasteczka ryżowo-kokosowe foto
3
Formować kuleczki z ciasta i lekko spłaszczać. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180*C przez ok 20min. Smacznego!
Krok 3 - Ciasteczka ryżowo-kokosowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 26.09.2014 19:35
z kokosem to na pewno są pyszne :)
inka2012 26.09.2014 18:12
ciekawe połączenie!
Adamorek 26.09.2014 14:46
pyszne ciasteczka
bhb8 26.09.2014 14:20
kusząco wyglądają :)
gosia56 26.09.2014 14:13
robiłam podobne ale bez kokosów były pyszne a kokosami pewnie jeszcze lepsze
Futka 26.09.2014 13:42
Świetne ciasteczka z kokosową nutą- muszą być przepyszne! :)
sylwia_mc1 26.09.2014 12:20
Dla małych i dużych łakomczuchów :)
wwwiolka 26.09.2014 12:07
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak