Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka przekładane kremem orzeszkowym
2. Dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto.
3. Ciasto wałkujemy i wycinamy szklanką ciasteczka. Stempelkiem do ciastek wygniatamy wzorek. Wycinamy do pary: jedno ciasteczko ze wzrokiem, a drugie bez.
4. Ciasteczka układamy na blaszce wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach.
5. Ciasteczka wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia.
6. Przygotowujemy orzeszki. Orzeszki obieramy i prażymy na suchej patelni na niewielkim ogniu do zrumienienia.
7. Orzeszki odstawiamy do ostygnięcia. Zimne orzeszki siekamy na drobno. Odmierzamy około 4 łyżki do kremu.
8. Margarynę ucieramy na puszystość.
9. Stopniowo dodajemy kajmak przy tym ucierając.
10. Dodajemy orzeszki delikatnie mieszając.
11. Kremem przekładamy ciasteczka.
12. Gotowe! Smacznego!