Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka popękane z mąki ryżowej

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ryżowa 150 g
jajko 2 szt
cukier trzcinowy 2 łyżki
mleko kokosowe 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżka
olej kokosowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka popękane z mąki ryżowej

Wszystkie składniki zagniatam. Gdyby ciasto nie chciało się zlepić dodaję więcej mąki ryżowej. Formuję kulę i okręcam folią spożywczą i wkładam do zamrażarki na 15-20 minut.

Po wyjęciu z zamrażarki formuję kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko spłaszczam. Na blachę rozkładam papier do pieczenia i układam ciasteczka.

Piekę ok 10 min góra -dół w 160 stopniach, aż będą rumiane. Następnie wykładam na blachę do przestygnięcia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 09.11.2016 16:01
fajny przepis
Madzai 09.11.2016 11:17
Fajne ciasteczka
KORAL 09.11.2016 10:06
Zamierzam takie upiec kiedyś :)
Mniam 09.11.2016 08:49
Nie robiłam jeszcze ciasteczek z mąki ryżowej. Wyglądają smakowicie.
Edith85 09.11.2016 08:29
koniecznie muszę wypróbować...do ulubionych
slodkieniebo 09.11.2016 08:19
Robiłam kiedyś podobne z kleiku ryżowego :)
Krystyna32 09.11.2016 08:10
bardzo apetyczne
MałaMi89 08.11.2016 21:48
O, z mąki ryżowej nie jadłam jeszcze ;)
Iwusia 08.11.2016 21:26
smaczne muszą być :)
bertpvd 08.11.2016 21:18
Super ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak