Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka półfrancuzkie z cukrem

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 gram
mąka pszenna 3 szkl
śmietana 3/4 szklanki
cukier 1 szkl.
białko do smarowania
drożdże

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka półfrancuzkie z cukrem

Kroki postępowania

1
Z margaryny, śmietany, mąki pszennej i odrobiny drożdży zagniatamy ciasto.
Krok 1 - Ciasteczka półfrancuzkie z cukrem foto
2
Ciasto ma być zwięzłe.
Krok 2 - Ciasteczka półfrancuzkie z cukrem foto
3
Ciasto wałkujemy i wycinamy foremkami różne wzory.
Krok 3 - Ciasteczka półfrancuzkie z cukrem foto
4
Każde ciastko smarujemy z jednej strony białkiem i posypujemy cukrem.
Krok 4 - Ciasteczka półfrancuzkie z cukrem foto
5
Ciasteczka gotowe układamy na papierze. Pieczemy około 30 minut w 180C.
Krok 5 - Ciasteczka półfrancuzkie z cukrem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 23.06.2014 11:47
coś co lubię:)
Magula 14.05.2014 21:42
Fajne małe ciasteczka
IlonaAlbertos 14.05.2014 20:24
Wyglądają smakowicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak