Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka krówkowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 100 g
masa krówkowa 100 g
mąka pszenna typ 450 170 g
biała czekolada 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka krówkowe

Kroki postępowania

1

Miękkie masło i masę krówkową w temperaturze pokojowej wrzucić do miski. Utrzeć razem na jednolitą masę.
Krok 1 - Ciasteczka krówkowe foto
2

Dodać mąkę pszenną i zmiksować.
Krok 2 - Ciasteczka krówkowe foto
3

Na koniec wsypać pokrojoną w kosteczkę białą czekoladę (lub inne dodatki) i wymieszać.
Krok 3 - Ciasteczka krówkowe foto
4

W dłoniach formować niewielkie kuleczki, ułożyć na blasze wyścielonej papierem i spłaszczyć.
Krok 4 - Ciasteczka krówkowe foto
5

Piec około 12 minut w 180 stopniach.
Krok 5 - Ciasteczka krówkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 17.05.2016 11:56
fajne te ciasteczka
bertpvd 17.05.2016 00:04
fajny przepis
Łukasz15 16.05.2016 22:56
Bardzo dobre
Ada-Gaba 16.05.2016 21:54
ciekawy przepis
sezamek 16.05.2016 21:37
z chęcią wypróbuję przepis
Goya 16.05.2016 20:10
pomysłowe zjadłabym
Mama niejadka 16.05.2016 19:55
Pyszne ciasteczka
olkaaa 16.05.2016 19:27
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak