Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka kawowo - orzechowe
Zanurzyć dno miski w zimnej wodzie. Ucierać dalej i powoli dodać 150 g margaryny i 1 łyżeczkę ekstraktu z kawy.
Przykryć i wstawić do lodówki na 3 godziny.
Widelcem wymieszać pozostałą margarynę z cukrem kryształem, dodać mąkę, kakao (bez cukru) i zmielone orzechy (30g).
Wymieszać, wbić 2 jajka.
Utworzyć kulę, przykryć folią i na godzinę umieścić w lodówce.
Rozwałkować ciasto na stolnicy posypanej mąką, wykroić 18 kółek o średnicy 6 cm.
Wyłożyć na blasze przykrytej papierem.
Piec 15 minut w 180°C. Ostudzić.
Stopić posiekaną czekoladę w kąpieli wodnej, wlać śmietanę i wymieszać. Posmarować tym 12 kółek. Na wierzch dać pianę ze śmietany i margaryny za pomocą rękawa.
Poustawiać ciastka połączone po 2, na to dać trzecie, udekorować kawałkami orzechów i ewentualnie listkami złota spożywczego.