Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka jaglane z migdałami, rodzynkami i czekoladą (bez cukru i glutenu)
Masło roztopić na patelni i dokładnie połączyć z płatkami oraz mlekiem.
Całość przełożyć do miski, a następnie dokładnie wymieszać z jajkiem, proszkiem do pieczenia, migdałami, rodzynkami i uprzednio posiekaną czekoladą.
(Masa płatkowa powinna być odrobinę ciepła, aby co poniektóre kawałki czekolady delikatnie się roztopiły i połączyły z resztą składników.)
Z masy uformować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego.
Każdą kulkę dość mocno spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia.
(Ja swoje ciasteczka dodatkowo spłaszczałam widelcem, dzięki czemu na wierzchu uzyskały ciekawy wzorek.)
Ciastka piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut w 180 stopniach.
(Posiadam piekarnik gazowy.)
Ostudzić.