Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka cebulowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dag
margaryna 25 dag
cebula 2 sztuki
mak 1 łyżka
ocet 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka cebulowe

Zimną margarynę należy zetrzeć na dużych oczkach. Dwie duże cebule zetrzeć na małych oczkach. Mąkę, margarynę, cebulę, mak (sypki), ocet i sól połączyć i szybko zagnieść. Ciasto rozwałkować na lekko posypanej mąką stolnicy. Wyciąć krążki (np. kieliszkiem do wina) każdy nakłuć kilkakrotnie widelcem. Piec na papierze do pieczenia w tem. 180 stopni ok 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 20.02.2014 16:18
no właśnie również popieram Kuchenkę, ze zdjęciem byłoby ciekawiej ;)
okrysia 28.09.2013 13:55
SMACZNE TO!
fotoviderek 20.09.2013 07:55
Super ciacha :)
Kuchenka 19.09.2013 14:36
szkoda że nie ma zdjęcia, bo wydają się ciekawe :D
aisza1 19.09.2013 10:19
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak