Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chutney z czerwonej porzeczki i cebuli

4.0
(28)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czerwone 300 g
cebula czerwona 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
cukier brązowy muscovado 65 g
miód 1 łyżka
ocet balsamiczny 100 ml
cynamon Prymat 0,5 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta
Imbir mielony Prymat 0,5 łyżeczki
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
olej rzepakowy 2 łyżki

Porada

Wspaniały dodatek do pieczonego camemberta, ryb, mięs, jako dodatek do kanapki

Przepis i sposób przygotowania na: Chutney z czerwonej porzeczki i cebuli

Cebulę obrać pokroić w piórka. Porzeczki umyć , oczyścić.W rondelku rozgrzać olej, usmażyć cebulę z odrobina soli do miękkości. Następnie dodać cukier, przyprawy, rozgnieciony czosnek i miód. Jak cukier się rozpuści zalać octem, wymieszać, gotować 7 minut. Na koniec dodać porzeczki, gotować 2 minuty. Chutney przełożyć do słoiczków. Pasteryzować ok 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak