Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrzanowy żurek podamy z młodymi ziemniakami i jajkiem :)

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości wędzone 0.5 sztuki
udka kurczaka 1 sztuka
zakwas na żur 1 butelka
młode ziemniaki 8-10 sztuk
marchew 1 sztuka
pieczarki 5 sztuk
ząbki czosnku 2 sztuki
chrzan ze słoika 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Chrzanowy żurek podamy z młodymi ziemniakami i jajkiem :)

Kroki postępowania

1
Robimy wywar mięsny - n a udku z kurczaka i kości wędzonej. Wywar gotujemy 40 minut.
Krok 1 - Chrzanowy żurek  podamy z młodymi ziemniakami i jajkiem :) foto
2
Młode ziemniaki dokładnie myjemy i dodajemy do wywaru. Gotujemy 15 minut.
Krok 2 - Chrzanowy żurek  podamy z młodymi ziemniakami i jajkiem :) foto
3
W tym czasie marchew obieramy i ścieramy na tarce. Pieczarki kroimy w plastry i warzywa dodajemy do wywaru. Gotujemy kolejne 10 minut.
Krok 3 - Chrzanowy żurek  podamy z młodymi ziemniakami i jajkiem :) foto
4
Jednocześnie do zupy dodajemy zakwas z butelki .
Krok 4 - Chrzanowy żurek  podamy z młodymi ziemniakami i jajkiem :) foto
5
Pod koniec gotowania dodajemy chrzan ze słoika oraz zupę doprawiamy do smaku: pieprzem oraz czosnkiem. Zagotowujemy zupę i serwujemy. Smacznego :)
Krok 5 - Chrzanowy żurek  podamy z młodymi ziemniakami i jajkiem :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak