Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące warzywa jesienne stir fry

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 2 szt
pietruszka
seler kawałek
kapusta pekińska 2 liście
imbir 1 cm
ząbek czosnku 1 szt
olej sezamowy 1 łyżeczka
chili
sól himalajska
olej ryżowy
kolendra suszona

Porada

Bardzo smaczna i prosta do przygotowania sałatka na ciepło z jesiennych (zimowych) warzyw korzeniowych.

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące warzywa jesienne stir fry

Przy stir fry zaczynamy od przygotowania składników. Marchewki, pietruszke, selera obieramy, myjemy dokładnie i kroimy w słupki ( w "zapałkę), przekładamy na talerz. Kapustę pekińską kroimy w pastki, przekłądamy na talerz. Czosnek i imbir obieramy i ścieramy na tarce i mini oczkach. W Woku rozgrzewamy olej ryzowy i na goracy wrzucamy warzywa korzeniowe oraz imbir i czosnek - smazymy wszystko 5 min na sporym grzaniu, dodajemy kapuste pekińska i smazymy już tylko minutę, wyłączamy. Skrapiamy olejem sezamowym i doprawiamy solą, chili i kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 20.11.2014 11:28
dziękuje :)
berys18 19.11.2014 21:25
ciekawy pomysł
Lucan 19.11.2014 18:51
brzmi smakowicie, do tej pory w ten sposób przyrządzoną pietruszkę próbowałem-pycha
dorota20w 19.11.2014 16:29
można uzyć dużej patelni
Kluska_87 19.11.2014 14:20
szkoda że nie mam odpowiedniego sprzętu
erym 19.11.2014 11:55
nie mam woku niestety, bo danie zapowiada sie obiecujaco...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak