Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca zimowa sałatka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata lodowa poł szt
marchew 1 szt
natka pietruszki
brokuł 4 różyczki
ziarno słonecznika 2 łyżki
jogurt 3 łyzki
olej lniany 1 łyżka
sól
pieprz
kurkuma szcz
Papryka słodka mielona Prymat szcz
schab pieczony 3 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca zimowa sałatka

Sałatę lodowa obieramy z zewnetrznych liści i rwiemy na mniejsze kawałki lub kroimy nożem do sałaty, przerzucamy do miski. marchew obieramy, myjemy i kroimy na cienkie ćwierćplasterki, dorzucamy do sałaty. Natkę pietruszki siekamy lub rwiemy na mniejsze kawałki w palcach. Brokuł siekamy na mniejsze kawałki. Schab pieczony kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki. Słonecznika prażymy na suchej patelni aż sie zezłoci. Jogurt mieszamy z przyprawami, polewamy sałatke i mieszamy. Posypujemy słoncznikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 08.02.2014 16:38
ja również :)
migotka28 20.01.2014 22:34
bardzo lubie ten chrupiący słonecznik
Marta11 20.01.2014 16:55
pyszna salatka
sara1 20.01.2014 15:28
fajne połączenie składników
Anna133 20.01.2014 14:55
jeszcze nie używałam oleju lnianego muszę wypróbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak