Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrupacze orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
masło 1/2 kostki
cukier puder 1/3 szklanki
orzechy laskowe 200 g
miód prawdziwy 3 łyzki
cukier kryształ 1/2 szklanki
woda 1/3 szklanki
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: chrupacze orzechowe

z masła , maki i cukru pudru zagniatam w misce ciasto. nie chłodzę , nie wałkuję , od razu wyklejam nim spód blachy. wstawiam do piekarnika , temp 180 stopni na ok 15 minut, aż zacznie się złocić.
orzechy siekam na mniejsze kawałki. do garnka wrzucam cukier, miód , wodę i trochę soku z cytryny. zagotowuje , następnie dodaje orzechy i zostawiam na małym ogniu, aż masa trochę zgęstnieje. na upieczone i jeszcze gorące ciasto wykładam gorąca masę orzechowa i zostawiam do wystygnięcia, następnie kroje na małe kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 07.10.2012 16:45
wspaniałe!
babajaga1969 07.10.2012 15:19
apetyczne
anja3107 07.10.2012 14:14
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak