Przepis i sposób przygotowania na: Choinka Sachera
Kroki postępowania
Czekoladę rozpuścić na parze - odstawić. Cukier utrzeć z masłem i cukrem waniliowym, dodając po jednym żółtku. Następnie wymieszać z czekoladą, dodać mąkę, zmielone migdały.
czekolada | 125 gram |
cukier puder | 100 gram |
masło | 100 gram |
jajko | 5 szt. |
cukier waniliowy | 1 szt. |
płatki migdałowe | 100 gram / mielone |
mąka pszenna | 3 łyżki |
papier do pieczenia | |
cukierki | ozdobne |
pisak cukrowy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: