Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Choinka Sachera

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada 125 gram
cukier puder 100 gram
masło 100 gram
jajko 5 szt.
cukier waniliowy 1 szt.
płatki migdałowe 100 gram / mielone
mąka pszenna 3 łyżki
papier do pieczenia
cukierki ozdobne
pisak cukrowy

Przepis i sposób przygotowania na: Choinka Sachera

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Czekoladę rozpuścić na parze - odstawić. Cukier utrzeć z masłem i cukrem waniliowym, dodając po jednym żółtku. Następnie wymieszać z czekoladą, dodać mąkę, zmielone migdały.
Krok 1 - Choinka Sachera foto
2
Na koniec dodać pianę ubitą z 5 białek. Delikatnie wymieszać i wlać do formy wyłożonej pergaminem. Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 2 - Choinka Sachera foto
3
Po upieczeniu placka wyciąć choinkę formą i świątecznie udekorować.
Krok 3 - Choinka Sachera foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 21.11.2014 21:03
Apetyczny pomysł na choinkę:)
jola91 21.11.2014 13:29
Śliczna choinka
pestka 21.11.2014 12:55
piękny deser
molanka 21.11.2014 12:18
zapachniało świętami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak