Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

choinka

mic
2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 10 dag
mleko 2 szklanki
sól 3/4 łyżeczki
mąka ile wgnieciemy
olej 3/4 szklanki
krem czekoladowy 1 sztuka
mgdałyi 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: choinka

Kroki postępowania

1
drożdze rozpuszczamy w mleku, wkładamy do miski, dodajemy cukier, sól, olej, mieszamy, dodajemy mąkę ciągle zagniatając. Mąki dodajemy tyle ile uda nam się wgnieść. Odkładamy ciasto do lodówki, dzielimy na 8 częsci,
Krok 1 - choinka foto
2
wałkujemy i wycinamy choinkę,
Krok 2 - choinka foto
3
Smarujemy kremem czekoladowym,
Krok 3 - choinka foto
4
posypujemy migdałami i pokrywamy 2 częścią. Powstają nam 4 choinki. ROzcinamy boki i skręcamy widać to na zdjęciu.
Krok 4 - choinka foto
5
Na wierzch wykładamy orzechy włoskie i smarujemy białkiem.
Krok 5 - choinka foto
6
PIeczemy w 190 stopniach w rozgrzanym piekarniku.
Krok 6 - choinka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 16.12.2013 13:11
oreintacyjnie 75 dag, reszte trzeba dodawać...
fotoviderek 13.12.2013 07:17
Świetne ciasto na czasie :)
SmacznaPyza 12.12.2013 15:52
podaj chociaż orientacyjną ilość mąki żeby ludzie wiedzieli od czego zacząć...
smerfna_chatka 12.12.2013 14:01
wygląda obłędnie
Rysia 12.12.2013 00:28
Ależ pomysłów świątecznych w bród.Choineczka wspaniała.
pati100015 11.12.2013 23:04
Pyszna choineczka!
gosia561 11.12.2013 22:50
bardzo pomysłowa
Jadwiga/Jaga85 11.12.2013 22:22
fajny pomysł !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak