Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek tostowy
Kroki postępowania
Przykrywamy ścierką, odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę- półtorej.
Pieczemy 30 minut w 190 stopniach. Wyciągamy, studzimy na kratce.
drożdże świeże | 8 g |
mąka pszenna typ 450 | 200 g |
mąka pszenna pełnoziarnista | 50 g |
woda letnia | 100 ml |
cukier | 1 łyżeczka |
masło | 1 łyżeczka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1/4 łyżeczki |
jajko | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: