Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb tostowy

3.0
(18)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże świeże 20 g
cukier 20 g
woda 550 g
masło 45 g
mleko w proszku 45 g
mąka pszenna typ 750 900 g
sól 15 g

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb tostowy

Kroki postępowania

1

W szklance ciepłej wody rozpuścić cukier i drożdże. Masło rozpuścić i wystudzić.
Krok 1 - Chleb tostowy foto
2

Do misy wsypać mąkę, sól, mleko w proszku, dodać rozczyn, masło i resztę wody. Wyrobić elastyczne gładkie ciasto, odstawić do wyrośnięcia na 1,5 godziny.
Krok 2 - Chleb tostowy foto
3

Po tym czasie ciasto przełożyć do foremki (15x28cm) i przykryć ściereczką. Odstawić do napuszenia.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piec około 45 minut. Wystudzić na kratce
Krok 3 - Chleb tostowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 17.09.2014 15:31
pięknie wyrośnięty chlebek;)
anemon 16.09.2014 17:54
Ależ pyszne muszą być tosty z takiego chleba.
mysza75 16.09.2014 16:55
lepszy niż z piekarni
Renata9 16.09.2014 16:28
pyszny chlebuś
stan2401 16.09.2014 14:35
wygląd rewelka
agnieszka214 16.09.2014 14:20
domowy zawsze pyszny
Noruas 16.09.2014 12:36
Takiego przepisu było mi trzeba! Dzięki!
ben-ka 16.09.2014 11:34
Kromeczkę poproszę:)
wyattearp 16.09.2014 11:25
uwielbiam !!!!!!!!!!!! super chlebuś
pestka 16.09.2014 11:16
lubię chleb tostowy
IlonaAlbertos 16.09.2014 10:48
Takie domowe chlebki są najsmaczniejsze.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak