Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińska zupa jarzynowa (na szybko!)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

warzywa mrożone 500 g
jogurt naturalny 400 ml
mąka pszenna 2 łyżki
masło 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sos sojowy 3 łyżki
cukier brązowy 1 łyżeczka
chili Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chińska zupa jarzynowa (na szybko!)

Do garnka wlać ok. 1 litra zimnej wody, dodać mąkę i jogurt, dokładnie wymieszać. Całość zagotować na małym ogniu mieszając od czasu do czasu, by jogurt się nie zważył. Warzywa rozmrozić według instrukcji na opakowaniu (albo zagotować, lub podsmażyć na patelni), a następnie dodać do jogurtu. Dodać masło, czosnek oraz przyprawy, zagotować i zajadać :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 05.03.2014 20:14
ciekawe, ja znam przepis z zagęszczeniem takiej zupy wbijając surowe jako ;)
Kuchenka 05.03.2014 20:00
apetyczna !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak