Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chałwa słonecznikowa z żurawiną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonecznik łuskany 150 gram
żurawina suszona 50 gram
miód płynny 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Chałwa słonecznikowa z żurawiną

Słonecznik prażymy przez chwilę na suchej patelni (mieszając co jakiś czas, by się nie przypalił). Studzimy.

Wystudzony słonecznik razem z żurawiną umieszczamy w malakserze i mocno rozdrabniamy.

Do utworzonej masy dodajemy miód i dokładnie mieszamy. Dzielimy na dwie części i formujemy dowolny kształt.

Zawinięte w folię spożywczą chałwy schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 14.05.2017 21:32
Pychota :D
Renata9 05.04.2016 09:08
Rewelacyjny deserek :-)
Malinka 05.04.2016 08:53
Świetna propozycja na szybki deser!
Motorek 05.04.2016 08:12
bardzo dobra
Czyki 05.04.2016 08:05
Ale kusisz tym deserkiem. Super :):)
Habibi 05.04.2016 07:42
Oj, zajechałam już niejeden robot na domowej chałwie i marcepanie ;) Tylko, że zawsze robiłam w dużej ilości :)
sezamek 04.04.2016 23:45
Ciekawa chałwa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak