Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z kalarepy z wędzonym dorszem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 2 sztuki
wędzony dorsz 350 gram
pomidor 2 sztuki
Koperek suszony Prymat
sos winegret 5 łyżek
sól i pieprz

Porada

Przepyszna i elegancka sałatka. Idealna na kolację. Polecam

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z kalarepy z wędzonym dorszem

Obie kalarepy obrać, dokładnie umyć oraz zetrzeć w bardzo cienkie plastry, najlepiej na ostrej tarce jarzynowej. Plastry kalarepy ułożyć na 3 płaskich talerzach.
Pomidory umyć, osuszyć , przekroić na pół, a następnie w półplasterki. Ułożyć na plastrach kalarepy. Następnie warzywa polać odrobiną sosem winegret. Na środku talerza położyć kawałki wędzonego dorsza i całość posypać posiekanym koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 17.05.2016 19:50
o proszę, jak pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak